FAQ – HVAD BETYDER DET?

For at lette forståelsen af de mange forkortelser og begreber inden for fabriksledelse, har vi nedenfor samlet en FAQ ordliste med svar på de hyppigste spørgsmål.

FABRIKSSYSTEMER

Her har vi samlet en række spørgsmål om fabrikssystemer og den måde, som de bliver defineret på.

c Expand All C Collapse All

En investering i et MOM system som AROLINK® betyder, at virksomheden vil få en større indsigt i sine fremstillingsprocesser, idet vi opsamler data og kan give databaseret indsigt, der kan bruges af fabrikken til at styrke sin performance.

MOM software kan integreres i alle produktionsvirksomheder med høje krav til sporbarhed og dokumentation af produktionsprocesser. Før du går i gang med din MOM implementering, bør du identificere de mål og forventninger, som din virksomhed har til sådan et system

Et MOM system giver en stærk sammenhæng mellem virksomhedens forskellige it-systemer og bedre udnyttelse af alle resourcer i hele vareflowet, såsom råvarer, udstyr og mennesker. Derudover giver det en uovertruffen sporbarhed samt mulighed for at integrere virksomhedens systemer for både kvalitetsstyring og fødevaresikkerhed således, at man kan opnå en fuldstændig papirløs fabrik. Alt sammen med positiv påvirkning på bundlinjen.

MOM er en forkortelse for Manufacturing Operations Management og er en videreudvikling af MES. MOM er en mere holistisk tilgang til produktionsstyring og eksekvering.

MOM er en forkortelse for Manufacturing Operations Management, og dækker over en videreudvikling fra traditionelle MES-systemer. MOM er fremtidens standard for den holistiske og digitale systemløsning, der skaber den optimale synlighed over hele produktionsprocessen. AROLINK® definerer sig selv som et MOM-system.

MES står for Manufacturing Execution System og dækker over systemer, der styrer og eksekverer fremstillingsprocesser.

AROLINK®

AROLINK er et MOM system med en holistisk tilgang til produktionsstyring og eksekvering.

c Expand All C Collapse All

AROLINK® har moduler får elektronisk håndtering af alle dokumenter og registreringer i produktionen omkring både fødevaresikkerhed og kvalitetsstyring. Der er således mulighed for at arbejde100% papirløst og realtidsbaseret i produktionen.

AROLINK® har ingerfaces til de kendte ERP-systemer samt til udstyr på produktionsgulvet så som vægte, printere, terminaler, PLC’er, scannere, visionudstyr.

 • Koncernledelse
 • Fabriksledelse
 • Controllere
 • Superbruger og normale brugere
 • Produktionsledere
 • Maskinoperatører

For MOM systemer er ISA-95 en yderst vigtig standard. ISA-95 standarden viser modeller, terminologi og markupsprog, der danne grundlag for øget integration af forretnings- og produktionssystemer. Standarden opdeler disse integrationsaktiviteter i lag fra 0-4.

MOM STRATEGI

Her har vi samlet en række spørgsmål om fabrikssystemer og den måde, som de bliver defineret på.

En implementering af et MOM system kræver en betydelig investering i form af tid og penge. Før du går videre med din MOM implementering, bør du identificere de mål og forventninger, som din virksomhed har til sådan et system.

Denne proces sikrer, at du og din leverandør har helt klare mål for forbedringer, besparelser, budget og tidsfrister, inden du går i gang med projektet.

 

HAR DU IKKE FÅET SVAR PÅ DIT SPØRGSMÅL?

Finder du ikke svaret på dit spørgsmål, kan du stille dem i vores kontaktformular.

  AROLINK® DEMONSTRATION

  En demonstration giver jer et indblik i AROLINK® systemet og et overblik over mulighederne for jer. En demonstration er uforpligtende og kan gennemføres hos jer.

   STRATEGI WORKSHOP

  På en strategi workshop er målet at fastlægge klare forbedringsmål og udvikle rammerne til en fremadrettet MOM strategi. Vi faciliterer gerne workshoppen, der kan gennemføres hos jer.

  GEVINSTBEREGNER

  Vi har udviklet en simpel gevinstberegner, der viser potentialet for årlige besparelser ved implementering af AROLINK® fabrikssystemet. Det eneste du skal gøre er at indtaste dine nøgletal.

  NYHEDER

  Læs seneste nyt om AROLINK® og få mere at vide om nye softwareløsninger og tilføjelser til fabrikssystemet, samt information om nye kunder, fabriksinstallationer m.m.

  HVAD BETYDER DET?

  Der er mange forkortelser og indforståede begreber indenfor fabriksledelse. Vi har samlet en FAQ med de vigtigste ord. Lad os høre fra dig, hvis du ikke finder det ord, du leder efter.